Терек Грозни претърпя тежка загуба у дома с 1:3 от Ростов в мач от 25-я кръг на руското първенство. Цял мач за Терек записа българският национал Благой Георгиев, докато Валентин Илиев не се появи на терена. Двайсетина минути игра за тима от Грозни и бившият футболист на ЦСКА Флорентин Петре.

Ростов успя да парализира играта на домакините още до 20-та минута, след два бързи гола в 12-та и 18-та. Гостите сътвориха чудесни атаки и напълно заслужено дръпнаха в резултата с попаденията на Александър Гацкан и Александър Павленко. До почивката Терек бе тотално матиран с още един гол, дело на Мерсудин Ахметович в 44-та минута.

През второто полувреме Благо и компания съумяха да върнат един бърз гол още в началото. В 51-та минута Заур Садаев с далечен шут направи 1:3, но до края на срещата домакините така и не успяха да реализират отново и да търсят поне изравняване.

В заключителните минути от срещата Ростов остана и с десет души на терена, след втори жълт картон за Максим Астафев, но нямаше повече време за Терек да реагира.

След този кръг Терек остана на девето място, с 33 точки в актива си, докато Ростов е 11-ти с две по-малко.

В друг мач от деня в Русия, Спартак надделя с 3:0 над Локомотив в дербито на Москва, и продължава да следва по петите лидера Рубин Казан.