Бившият ас на Левски Димитър Телкийски заяви пред Гонг, че не е запознат с отношенията между „сините” и настоящия му клуб Апоел Тел Авив.

Ръководството на Левски обяви, че тимът от израелската столица не се е разплатил напълно за привличането на Димитър Телкийски. „Сините” искат парите, а ако това не стане факт, отборът от „Герена” иска халфът да се прибере в София.

„От вас разбирам за проблеми между двата клуба. Аз не мога да коментирам, защото нямам никаква информация и яснота по въпроса. В Апоел се чувствам добре на този етап. Левски обаче винаги ще е отворена страница за мен. Договорът ми с Апоел Тел Авив изтича през лятото, а с мен може да се преговаря след януари месец”, отбеляза пред Гонг по телефона от Израел Димитър Телкийски.

Пловдивчанинът бе част от „Дрийм тима” на Левски, който игра в Шампионската лига и стигна да четвъртфинал в турнира за Купата на УЕФА.

Според много специалисти Мечо беше барометър на онзи отбор воден от Станимир Стоилов.

Съотборник на Телкийски в Апоел е бившият капитан на Левски Елин Топузаков, който също има контракт с „червените” от Тел Авив до края на този шампионат.

Димитър Телкийски блесна с няколко силни срещи и красиви голове в първенството на Израел, но въпреки това е извън сметките на Пламен Марков за националния отбор на България.