Футболният мениджър Лъчо Танев заяви, че доста отбори се интересуват от Ники Михайлов и това е нормално, с оглед неговите добри изяви за резервния отбор на Твенте и с националната фланелка на България.

„Когато един футболисти се представя добре и се занимава сериозно няма начин да няма интерес. Ники Михайлов се представя много добре във втория отбор на Твенте, а също така направи и добри мачове с националната фланелка. Това, че е допуснал една грешка срещу Вердер едва не него съсипа. Той има възможност да се върне в Ливърпул или да премине в друг класен отбор. Знам, че са го наблюдавали в два мача с младежкия национален отбор. От Ливърпул са доволни от неговото развитие. При него нещата се развиват много добре. Не знам за интерес от Севиля”, коментира мениджърът.

„Не обичам да коментирам неща, които предстоят да станат. Мога само да потвърдя, че Ники Димитров ще премине пробен период в Арсенал, но не искам да кажа нищо повече. Нещата в България се пазят трудно в тайна. Към няколко момчета от младежкия национален отбор имаше интерес по време на мачовете с Англия и Ейре. Никой не може да отиде в Арсенал без поканата на Арсен Венгер”, сподели Танев.

„Може да има още български футболисти да отидат, но това е работата на мениджърите. Важното е да имаме добри футболисти. В Англия е най-тежко изваждането на работна виза. В Испания до този момент не е имало такъв проблем. При всички положения ние ще бъдем с пълно право на предвижване в ЕС след 1 януари 2009 година”, добави агентът.

„При всички положения млади играчи с талант и желание да се докажат във футбола ще могат да се изявяват в чужбина и ще бъдат търсени. Един талантлив футболист, ако стои по-дълго в българското първенство придобива вредни навици. Ще има човек с Ники Димитров по време на пробен период”, завърши Лъчо Танев