Само два дни след трансфера на Андрей Аршавин в Арсенал, стана ясно, че и той няма да може да избяга от дългите пипала на английските таблоиди. В днешното си издание „Сън” публикува обширен материал, в който разкрива подробности за живота му, както и неподозирани качествата, които са останали скрити за част от феновете.

Като за начало, бе представена половинката в живота на руския национал – Юлия. Двойката има и две деца, но още по-любопитното е, че Аршавин е категорично против жените да застават зад волана на автомобила: „Ако имах властта да забраня на жените да карат, щях да го направя. На мнение съм, че жените и мъжете са съвсем различни създания.”

„Не ми харесват дамите, които пушат и лъжат. Обичам високи, слаби момичета с тесни бедра и малко дупе. Ако момичето изглежда така, не обръщам внимание на гърдите. Няма значение и цветът на косата. Това, което е важно са нейният стил и маниери”, споделя още Аршавин.

Детството на Андрей обаче изглежда не е било никак лесно, след като неговата майка се е развеждала два пъти, а заради мизерията се е налагало дори да спи на земята. Той е бил само на десет, когато Татяна (неговата майка) и баща му се разделят.

„Този период беше много труден за него, защото изгуби баща си”, разказва майката на футболиста. „Когато се ожених, се преместихме в нов малък апартамент, само с една спалня. Заедно с новия ми съпруг живяхме там и с неговия син Дмитри, който беше две години по-малък от Андрей. След това отново се разведох и трябваше да се преместим в малък дом – общинско жилище.”

Неприятните случки в живота му не спират до тук. Един ден, на път за тренировка е блъснат от кола. Самият играч след време споделя, че все още се чуди как е оцелял тогава.

Разкритията за Аршавин продължават с факта, че все още се бои от тъмното вечер, както и че не обича да скача в басейни от трамплин.

През 2003 година руснакът се запознава с жената на живота си – Юлия, която е радио водеща. „Формално нямаме брак с нея, но аз я наричам моя съпруга”, сподели Андрей, който има две деца с Юлия – момче на 3 години и момиче на девет месеца.

Футболистът на Арсенал вече учи английски, а едновременно с това в свободното си време прекарва с часове пред компютъра заради любимата си игра „Футболен мениджър”, в която предпочита да се състезава в Премиършип.

По всичко личи, че Аршавин няма да има проблем със страстите, характерни за английския футбол. „Всички сме хора, всички имаме емоции, затова не винаги хората се държат както подобава. ”

Въпреки че не желае жени да сядат зад волана, той изключително много обича колите. В момента кара Mercedes GL class, за която смята, че е изключително комфортна: „Харесва ми, защото е голяма и удобна.”

Не на последно място „Сън” изтъква и певческите данни на Аршавин, който се чувства достатъчно разкрепостен, че да изпее песента за рождения ден на Крокодила Гена в руско телевизионно предаване.