Манчестър Сити победи трудно с 4:2 Скънторп в мача от 4-ия кръг в турнира за Купата на ФА, а Мартин Петров бе с главна заслуга за класирането на „гражданите” в следващия етап от надпреварата. Българинът записа може би най-силното си представяне от началото на сезона.  

Българинът започна титуляр за своите като остана на терена през всичките 90 минути. Петров се разписа със страхотна тупалка, за да изведе „небесносините” напред в резултата. Крилото записа и две асистенции, като втората бе много красива – за последния гол в двубоя, дело на Робиньо. По всяка вероятност пък, бразилецът изигра последния си мач с екипа на Сити.

Точни за отбора на Роберто Манчини бяха Петров (3’), Недум Онуоха (45’), Силвиньо (57’) и Робиньо (84’). За домакините попаденията реализираха Пол Хейс (29’) и Дедрик Боята (69’, автогол).

Гостите от Манчестър откриха резултата с гол от съблекалнята на Петров. Българинът в 3-та минута навлезе в наказателното отляво като преди това надигра противников бранител и със страхотен шут в близкия горен ъгъл вкара за 1:0.

Скънторп успя да се върне в двубоя в 29-та минута, когато топката попадна в Хейс, а той от зоната на дузпата реализира за 1:1.

Точно в края на първата част, „гражданите” отново поведоха в резултата. В 45-та минута Стивън Айрлънд пусна тънък пас към Онуоха, който вкара покрай Джо Мърфи за 2:1.

Изключително красив гол падна във вратата на домакините в 57-та минута. Петров подаде към Силвиньо, който с рядко красив шут от около 25 метра не остави шанс на Мърфи за 3:1.

Скънторп отново се върна в срещата в 69-та минута, когато Боята си вкара автогол за 2:3.

След второто си попадение, домакините натискаха своя съперник и се опитаха да стигнат до равенството, което щеше да им даде право на преиграване. Духът на тима обаче бе пречупен в 84-та минута, когато Робиньо се разписа за 4:2. Бразилецът получи уникален пас в наказателното поле от Петров, след което с хубав плътен удар вкара в горния десен ъгъл на Мърфи.

В петия кръг Манчестър Сити ще срещне тима на Стоук Сити, който по-рано в неделя отстрани Арсенал.