Лес Фърдинанд – един от най-популярните играчи на Тотнъм от близкото минало, известен като Сър Лес - стана поредният специалист, изразил възхищението си от българския нападател на „шпорите” Димитър Бербатов.

Фърдинанд направи това в изказване за бъдещето на друг голмайстор на Тотнъм – Джърмейн Дефоу, когото посъветва да остане в Северен Лондон и да продължи да играе с Бербатов, тъй като това може само да му помогне.

„Димитър Бербатов вече е легенда на Тотнъм, след този невероятен първи сезон в английския футбол,” заяви Фърдинанд, който има сезонен билет за „Уайт Харт Лейн” и е фен на отбора от дете. „Той вече се е наредил до най-великите и всеки път, когато докосне топката, сякаш й вдъхва живот по тревата. Мисля, че до няколко години той ще стане още по-добър и е води Тотнъм до титли и купи, особено ако клубът купи някое друго класно попълнение през лятото, за да му помогне.”

„Затова смятам, че Джърмейн трябва да остане в Тотнъм и да помага. Ще има сериозна конкуренция с Роби Кийн за мястото на втори нападател, но това ще му е само от полза.”

През следващия сезон Фърдинанд няма да бъде толкова често на трибуните на „Уайт Харт Лейн”, тъй като прие да стане един от новите коментатори на Сетанта Спортс, където ще работи с друга легенда на английския футбол – Стив МакМаманамън.