Сър Алекс Фъргюсън е предпочел да привлече Димитър Бербатов от Тотнъм и да го наложи в състава си, вместо да задържи Карлос Тевес. Шотландецът е смятал, че българският нападател много по-добре ще си партнира с Уейн Рууни. Това става ясно от кратък отрязък от автобиографията на сър Алекс Фъргюсън, в която той обяснява взаимоотношенията си с Тевес.

Легендарният мениджър на Манчестър Юнайтед не пропуснал да спомене в своята автобиография и за сериозните спорове със собственика на Тотнъм Даниел Леви относно трансфера на Бербатов на „Олд Трафорд”.

Медиите на Острова веднага публикуваха част от по-пикантните неща, които сър Алекс Фъргюсън е вкарал в своята автобиография.

„Когато взех Тевес от Уест Хем, той бе много ентусиазиран и енергичен. Той определено не се хвърляше на 100% в тренировките на отбора, но на терена бе като яростен. Неговите голове правиха разликата и бяха решаващи. След като през 2008 година обаче привлякох в отбора Димитър Бербатов, започна моето съмнение спрямо Тевес. Бях убеден, че тандемът между Бербатов и Уейн Рууни е по-добър, отколкото партньорството между Тевес и Рууни”, пише Фъргюсън.

Шотландецът не спестява и сериозните спорове, които е имал с президента на Тотнъм Даниел Леви преди трансферът на Бербатов да стане факт.

„Фъргюсън е влизал в много спорове с президента на Тотнъм Даниел Леви, като най-явният случай е за трансфера на Димитър Бербатов, който той нарича "голямата разправия". Фъргюсън признава, че Леви винаги мисли за Тотнъм, което "не е лошо нещо", пише още "Ивнинг Стандард".