Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън отхвърли критиката насочена към новия му нападател Димитър Бербатов като изрази увереност, че феновете на шампионите скоро ще видят най-доброто от капитана на българския национален отбор.

Берба все още не е вкарал гол за новия си отбор, откакто дойде от Тотнъм, но с всеки мач влиянието му върху играта на „червените дяволи” се увеличава. Това особено си пролича в срещата с Болтън на „Олд Трафорд” тази събота.

„Димитър бе играл само в една контрола от предсезонната подготовка на „шпорите”, и след това в две изключително трудни гостувания за нас. Такива срещи изискват много от един играч, който току-що се е присъединил към тима”, започна сър Алекс пред официалния сайт на Юнайтед.

„Когато разберем колко е добър по отношение на движение и възможност да води нападението, тогава ще видим най-доброто от него”, допълни шотландският спец.

„Видя се в събота, че когато го използвахме повече, през второто полувреме на мача с Болтън, някои от пасовете му и начинът, по който владееше топката, бяха просто невероятни”, продължи той.

Очаква се Димитър Бербатов да излезе титуляр за Манчестър Юнайтед при гостуването довечера на датския Аалборг в Шампионската лига.