Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън заяви, че никога не се е съмнявал в качествата на Димитър Бербатов, след като българският нападател стана първият играч на „червените дяволи” от повече от 60 години насам, който отбелязва хеттрик на Ливърпул.

Бербатов показа истинска класа в днешната среща на „Олд Трафорд”, вкара три гола и поведе в класацията за голмайстор на Висшата лига на Англия.

Шотландският мениджър на Юнайтед заяви след края на мача: „Вторият гол на Бербатов не бе нещо, което очаквахме - тази задна ножица беше истинска изненада. Не са много играчите, които могат да вкарат такъв гол, но за наше щастие Димитър успя”.

Фърги продължи да говори за бившия капитан на България, който с 6-те си попадения в лигата поведе в голмайсторската листа: „През миналия сезон имаше много критики към него в медиите - това се случва, когато купиш някого за много пари. Tака стоят нещата по света, но той започна този сезон по невероятен начин. Бербатов направи добра предсезонна подготовка на турнето ни и продължи да играе със стил. Никога не е имало каквито и да е съмнения в качествата на момчето”.

Фъргюсън коментира и самия мач, не пропускайки да се заяде с Ливърпул. Той каза: „Когато си помислих, че ще вкараме 10 гола, резултатът стана 2:2. Това бе странно, но в крайна сметка взехме нужния резултат. Ливърпул не предложиха нищо и зависеха само от решенията на странични съдия, за да се върнат в мача. Едвин Ван дер Сар нямаше какво да спасява, Пол Скоулс контролираше халфовата линия, а ние бяхме опасни в атака чрез Димитър Бербатов и Нани, така че аз не се съмнявах и за момент, че можем да загубим мача”.

Фърги добави, че Райън Гигс е болен, както Рио Фърдинанд, който не бе в групата. „На Райън му беше лошо на полувремето. Рио се чувстваше по същия начин снощи, така че ние се надяваме да не е нещо, което да се разпространи в тима”.