Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън отново ще остави на пейката Димитър Бербатов, след кошмарните пропуски на българина срещу Ман Сити през уикенда. Тази вечер мястото на Берба ще бъде заето пак от младия Чичарито, който напоследък отнася лъвския пай хвалби в тима на „червените дяволи”.

Фъргюсън призна пред „Дейли Експрес”, че не изпитва никакви сантименти, запитан дали може да се раздели с някои играчи през лятото, макар и да не назова конкретни имена.

В навечерието на мача с Нюкасъл, Фъргюсън предупреди Бербатов, че трябва да се бори с конкуренцията на Хавиер Ернандес. „Димитър няма късмет в това отношение, защото е фантастичен играч. Но причините Ернандес да играе са очевидни, той определено прогресира много в последните месеци,” заяви босът.

„Трудно е да го оставя на пейката в такава форма. Всеки футболист има такъв период, в който друг го измества,” каза пак Фърги за Бербатов и Чичарито. „В такъв момент е ужасно за всеки футболист. Но това е и тяхното голямо предизвикателство.”

„Знам, че е ужасно да го казвам, но не може да си сантиментален в тази работа. Работата ми е да водя Юнайтед, да имаме добри резултати и това е. Ако нямам успехи, няма да получавам и признание,” добави сър Алекс.

Вестник „Мирър” от своя страна прогнозира, че Ман Юнайтед може да използва опция в договора на Бербатов, според която едностранно, без съгласието на агент и играч, може да продължи договора му с още 12 месеца, в които да търси купувач за него.