Бранителят на Астън Вила Рон Влаар не скри възхищението си от вече бившия капитан на тима Стилиян Петров. Холандецът бе категоричен, че обичаният българин е човек, който излъчва огромна енергия, като не скри, че изпитва голям респект към личността на Стенли.

Припомняме, че преди дни Петров обяви официално, че слага край на активната си състезателна кариера. През март 2012 година родният футболист бе диагностицирана с акутна левкемия. За щастие, след първата година на своето лечение Стенли е в ремисия.

„Изпитвам голям респект към Стилиян. Той полага такива огромни усилия, за да победи болестта и същевременно не пропуска да ни подкрепи. Винаги е добре дошло да го видя“, започна Влаар, който пое капитанската лента на Вила.

„Обикновено, когато един играч е погълнат от футбола, той забравя за нещата извън терена. Това не се отнася за Стан. Той е винаги мисли в перспектива. Той не е футболист, който е на почит само в отбора си, уважаван е от още много други тимове, а това говори само по себе си какъв човек е“, продължи холандецът.

„При изпращането му беше великолепно да види цялата подкрепа на хората, на отбора. Дори с проблема, който има, той продължава да излъчва огромна енергия“, завърши Влаар.