Челси ще извади 26 милиона паунда през януари, за да си осигури услугите на звездата на Тотнъм Димитър Бербатов. С тази информация осъмна първият брой за 2008 година английският таблиод “Сън”. Капитанът на българския национален отбор отново е чело на спортния раздел на изданието, след като стана ясно, че и отборът на Роман Абрамович иска да се подсили с Бербатов в нападение, при това още през този трансферен прозорец.

Вчера “Сън” гръмна със заглавие, че българинът е готов да се раздели с “шпорите”, след като цитира изказване на неговия мениджър Емил Данчев.

Отборът на Аврам Грант, който в момента се намира на 6-та позиция в Премиършип, а има амбициите за титла, иска да подсили нападението си, тъй като Дидие Дрогба е контузен, а спекулациите около бъдещето на Андрий Шевченко са свързани със завръщане в бившия му клуб – Милан.

В информацията се твърди още, че ръководството на Челси е готово да се откаже от привличането на Никола Анелка, за да се сдобиe с Димитър Бербатов.

Преди няколко дни мениджърът на Тотнъм Хуанде Рамос твърдо заяви, че не иска да се разделя със звездата на отбора, но след това агентът на Бербо разкри пред “Сън”, че българинът желае да играе в тим, който съответства на амбициите му.