Най-голямата надежда на Енерги Котбус за спасение се нарича Димитър Рангелов. Така смята авторитетния немския вестник „Билд”.

Привържениците на клуба от Лаузитц се надяват на головете на българина, които да оставят любимия им отбор в Бундеслигата. Преди последния кръг Енерги има равен брой точки с Арминия, но с по-лоша голова разлика. Двата отбора ще се борят за мястото, което би им дало право на участие в плейофа срещу третия от Втора Бундеслига.

Мачът на истината за Енерги е домакинството на Байер Леверкузен, като в него участие най-вероятно ще вземе и Рангелов. Той се контузи тежко по време на двубоя срещу Байерн и по тази причина не взе участие в последните мачове на клуба – нещо, което се усети в играта на Енерги.

Според „Билд” обаче има вероятност българинът да не играе не заради травмата, а поради…нежелание: „Все още не зная, дали ще играя. Ако рискът е прекалено голям за мен, тогава няма. Ако рискът е нормален – защо не…”, заявява нападателят.

Коментарът на изданието за изказването на българина: Никакво „Ще пробвам всичко, за да играя” – звучи ли, като някой, който ще даде всичко от себе си?”.

Мениджърът на Енерги Шефен Хайдрих пък за пореден път заяви: „Би било много важно, ако той играе. Дори за цяла Източна Германия. Винаги сме казвали, че той е първокласен играч, който може сам да реши един мач”.

Фактите са повече от красноречиви:

Балансът на Енерги без Рангелов: 3 гола и една победа.

Балансът на Енерги с Рангелов: 24 гола и 6 победи

Според „Билд” големият въпрос е, дали той иска да помогне на своя отбор в битката. Както е известно, при изпадане на Енерги, българският национален ще може да напусне клуба само срещу 1,6 милиона евро, каквото е и неговото желание.