Бившият старши треньор на Ботев Пловдив Светослав Гърков от десетина дни е на работа в елитния китайски отбор Дзиянг Лученг. Завършилият на 11-то място миналата година отбор привлече специалиста, за да се грижи за кондицията на футболистите.

„В момента се намираме на остров в Южнокитайско море, където са почти всички футболисти. Ще се готвим тук до 3-4 февруари, а след това е китайската Нова година. След това продължаваме със същинската подготовка”, заяви за Гонг Гърков.

Той разкри, че всички китайски футболисти преди сезона се подлагат на така наречения „Йо-Йо” тест, като местните футболисти трябва да го издържат, за да получат право да играят.

„В момента е активен трансферен прозорец. Предлагат се много футболисти. Разбрах, че на нашия отбор са предлагани Джайеоба, Бибишков и Кръстовчев. Дори Джайеоба е дошъл до летището, но е нямал входна виза и се е върнал. Лично мен ме попитаха за Топузаков, Йовов, Телкийски и Емил Ангелов, но им казах, че са продадени”, допълни още кондиционният спец.

Гърков заяви, че в даден клуб имат право да бъдат картотекирани четирима чужденци, като едва трима могат да играят.