Валери Божинов се възстановява добре от контузията на коляното, която получи през август, коментира официалният сайт на Манчестър Сити. Българският нападател се подложи на операция, след като скъса кръстни връзки в първия си мач като титуляр за новия си клуб.

Операцията, която се извърши в Рим, бе обявена за успешна и 21-годишният футболист вече е на базата на „Гражданите” в Карингтън, след като завръщането му се забави за кратко заради раждането на сина му.

Мениджърът на Сити Свен Йоран Ериксон е щастлив, че Божинов се е завърнал, но заяви, че няма да го пришпорва с възстановяването.

„Изглежда добре,” заяви шведският треньор. „Докторите ми казаха, че за подобна травма, той дори се намира в добра форма. Аз не съм от хората, които притискат останалите, затова не мога да кажа кога ще може да започне да тренира с отбора, или пък кога ще е готов за игра.”

„Не мисля, че някой може да даде подобна прогноза сега, но се надявам, че около Коледа ще направи първите си тренировки, а след това ще видим кога ще е годен за игра. Всичко с Валери изглежда наред в момента,” завърши Ериксон.