Българският национал Стилиян Петров направи много силен мач за Астън Вила, но неговият отбор завърши наравно 2:2 на „Вила Парк” срещу Сток Сити в 27-я кръг на Премиършип.

Стилиян Петров игра 90 минути за Вила и се отличи с гол и асистенция.

Домакините поведоха в 45-та минута, когато Джеймс Милнър подаде на Петров, който с премерен удар прати топката във вратата на Томи Сьоренсен.

Сьоренсен получи контузия през първото полувреме и се наложи да бъде заменен от Стив Симонсен в началото на втората част.

В 79-та минута домакините удвоиха своята преднина, след като Стилиян Петров намери Джон Карю, който от воле препарира Симонсен.

Футболистите на Сток Сити не се примираха и в 88-та минута Джеймс Бийти центрира в наказателното поле на Астън Вила, където Райън Шоукрос с глава вкара топката в мрежата на Фридъл.

В даденото от съдията продължение с далечен удар Глен Уилън хвана неподготвен Брад Фридъл и успя да донесе много важна точка за Сток Сити в борбата за оцеляване.

Астън Вила остава на четвърто място в Премиършип с 52 точки и е със седем пред петия Арсенал, докато Сток Сити остана на предпоследно място с 26 точки, колкото има и отборът на Блекбърн, който е над чертата на изпадащите отбори.