Английският таблоид “Sun” за пореден път писа най-ниска оценка на Димитър Бербатов. Изданието сложи 5-ца на българина, което е най-ниската оценка за титуляр на “червените дяволи” в двубоя с Рейнджърс.

Англичаните спечелиха гостуването си от Шампионската лига, а Бербатов започна заедно с Рууни в нападение. Именно националът на “трите лъва” донесе трите точки за Юнайтед, след като се разписа от дузпа към края на мача.

“Sun” даде най-ниска оценка на Бербатов, като петици получават още влезлият в средата на второто полувреме на мястото на Пол Скоулс Андерсон, и Габриел Обертан. Интересно е, че Хавиер Ернандес, който замени българския нападател в 76-та минута получава с една единица повече от Бербатов. За играч на мача е обявен Скоулс. Голмайсторът Рууни има 6-ца.

Част от другите издания на Острова оценяват доста по-високо играта на бившия български национал. Местният вестник “Manchester Evening News” оценява Бербатов със 7-ца. “Българинът бе сред основните заплахи пред вратата на Рейнджърс. Бербатов не показа умора, докато бе на терена. Трябваше да бъде свирена дузпа срещу него в началото на мача”. “MEN” пише 6-ца на голмайстора Рууни. Вестникът определя Майкъл Карик за играч на мача, който получава 8-ца. Със седмици са още Ван дер Саар, Смолинг, Фабио и Скоулс.

“Sky Sports” пише 6-ца на Бербатов, което отново е най-ниската оценка за титулярите. Но толкова получават още Майкъл Карик и Нани. 6-ци имат и резервите Андерсон, Хавиер Ернандес и Габриел Обертан.

Сайтът на Юнайтед оценява усилията на българина и неотсъдената срещу него дузпа. “Деветката на Юнайтед бе активен през цялото време. Върза добра игра с Рууни. На българина не дадоха чиста дузпа в началото на срещата. Беше близо до гола малко по-късно, когато стреля с глава.”