Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън е готов да махне главите на седем от издънките си в мача с Лийдс през изминалия уикенд. Звездите Димитър Бербатов и Гари Невил са две от жертвите, които по всяка вероятност няма да играят срещу Манчестър Сити в сряда, информира английският таблоид „Sun”.

В средата на седмицата двата тима излизат един срещу друг в двубоя от полуфиналите в Карлинг Къп. Изданието твърди, че сблъсъкa ще пропуснат още Андерсон, Габриел Обертан, Дани Уелбек, Дарън Гибсън и Фабио. Петимата също са разочаровали шотландеца с представянето си срещу тима от Лига Едно, който изхвърли „червените дяволи” от ФА Къп.

Ранното отпадане от най-стария футболен турнир е вбесило сър Алекс, а дясната ръка на Фъргюсън – Майк Фелан сподели пред „Sun”: Започваме да мислим за селекцията за сряда по по-различен начин. Не смятам, че се представихме както трябва срещу Лийдс. Имаше играчи в нашия тим, които не показаха това, което се очаква от тях като футболисти на Манчестър Юнайтед.”

„Обикновено излизаме или с много млад състав, или с много опитен. Срещу Лийдс пробвахме смесен вариант. Нещата обаче не се получиха. Това бе голям удар за нас. Ние трябва да играем на такива форуми, трябва да стигаме поне до финалите. Не е допустимо да отпадаме на толкова ранен етап”, добави Фелан.

Централният бранител на шампионите Неманя Видич също по всяка вероятност ще пропусне сблъсъка с „гражданите”. Сърбинът не излезе срещу Лийдс заради прещипан нерв.