Твенте победи трудно у дома ВВВ Венло с 1:0 с гол от дузпа на Лирой Фер в добавеното време на срещата от 4-ия кръг на холандския шампионат.

Цял мач за домакините от Еншеде изигра българският национален вратар Николай Михайлов, който показа стабилни изяви и запази суха мрежата си.

Воденият от Стив МакЛарън Твенте тотално надигра гостите, но малко не достигаше на тима на Михайлов, за да стигне до така търсеното попадение във вратата на Венло.

Домакините обаче показаха характер и не се отказаха да атакуват до самия край на мача. Тяхното упорство бе възнаградено и те стигнаха до победата в 92-ата минута, когато получиха правото да изпълнят дузпа, а 22-годишният Лирой Фер бе точен от бялата точка за 1:0.

Този успех остави еднолично Твенте на върха в класирането на Ередивизие, като отборът на МакЛарън е единственият в елита на Холандия, който е спечелил всичките си шампионатни мачове от началото на сезона.

В друга среща от местното първенство ПСВ Айндховен разби с 5:1 на свой терен АЗ Алкмаар, като българският национал Станислав Манолев не бе включен от Дик Адвокаат в групата на домакините за мача.