Повиканият в националния отбор на България халф Емил Гъргоров игра 15 минути за разгромната победа на своя Страсбург с 5:0 срещу Ним в мач от деветия кръг на втора френска лига. Със спечелените три точки тимът на Бадема излезе начело в подреждането с 23 точки. Гъргоров е играл във всички мачове за Страсбург до момента, но днес срещу пълния аутсайдер Ним старши треньорът Жан-Марк Фурлан му даде малко почивка.

На полувремето домакините вече имаха преднина от 3:0, след попадения на Дос Сантос, Фаншон и Траоре. След почивката отново Траоре се разписа за 4:0, а крайният резултат оформи Байонд, който си отбеляза автогол.

Три минути след като падна последното попадение, Шахир Белгазуани отстъпи мястото си на Емил Гъргоров. Утре Бадема се очаква на лагера на българския национален отбор.

Новината за повиквателната на Гъргоров бе отразена и на официалния сайт на Страсбург, като се отбелязва, че кога са двубоите на България и че тимът ни е четвърти с една точка след първия кръг на световните квалификации.