Страхотна издънка сътвориха футболистите на Манчестър Сити, сред които и българските национали Мартин Петров и Валери Божинов.

„Гражданите” загубиха като домакини с 0:1 от датския Мидтиланд в първи мач от втория квалификационен кръг на турнира за Купата на УЕФА. Така „небесносините” усложниха много задачата си да се класират в следващия кръг. Реваншът в Дания е след две седмици.

Мартин Петров започна като титуляр за Сити и остана на терена през целия мач. Бързоногото крило бе един от най-активните футболисти за тима от Манчестър като в края на мача дори удари греда след отлично изпълнение на пряк свободен удар.

Валери Божинов пък влезе в игра в 63-тата минута на мястото на Кайседо и имаше шанс да открие головата сметка за домакините в 86-тата минута, но ударът му мина малко над гредата на датския отбор.

Единственото попадение в срещата отбеляза Олсен в 14-тата минута. Джуд открадна топката от Ричард Дън, подаде към Олсен, който без проблеми вкара покрай Харт.

Валери Домовчийски остана извън групата на Херта при победата с 2:0 като гост на Интерблок. Попаденията за немски тим отбеляза Марко Пантелич.