Българският нападател Андрей Гълъбинов вкара гол, даде асистенция, но за голямо съжаление и се контузи в рамките на само 27 минути игра. Таранът, който демонстрира отлична форма през последните седмици отново бе титуляр за Специя при домакинството на Козенца от 33-ия кръг на Серия “Б”. 
 
Националът на България даде аванс на “бяло-черните” още в шестата минута, когато се освободи от своя персонален пазач и заби топката с глава в мрежата на “вълците”. Попадението е негово шесто за сезона, но пето след подновяването на калчото преди няколко седмици. Отличната форма на българина продължи да радва домакините, които в 20-ата минута удвоиха своята преднина. Този път Гълъбинов асистира на Гуаси, който просто трябваше да се разпише.
 
За съжаление в 27-ата минута мощният нападател тръгна да спринтира за едно дълго подаване към него, но се хвана за дясното бедро и моментално поиска смяна. Лекарският щаб се опита да разбере какво му се е случило, а той се прибра в съблекалнята.

След почивката съотборниците на Гълъбинов вкараха още три гола и записаха разгромен успех с 5:1. Първо две попадения реализира Мастину (51, 55), а след това и резервата на българина Н`Зола (66) се разписа, но получи и картон, който ще го извади от следващата среща, където най-вероятно и родният национал няма да бъде на разположение.

Преди последното попадение на Специя, Брукини (61) отбеляза почетното попадение за гостите.

Специя има вече актив от 53 точки, след като записа 15-ия си успех за сезона, като се изкачи на четвърта позиция. Гостите останаха на предпоследното 19-то място с 31 точки.