Българският национал Благой Георгиев бе с основна заслуга за изключително важния успех на своя Дуисбург при домакинството на Байер Леверкузен.

Двубоят завърши 3:2 за „зебрите”, а крилото вкара победното попадение в продължението на мача. Преди това пък бившият играч на Славия, Алавес и Цървена Звезда подаде за втория гол на своя тим.

Българският национал игра 90 минути, но не бе на обичайното си място по дясното крило. Старши треньорът Руди Бомер реши да постави Георгиев плътно зад двамата нападатели, което се оказа печеливш ход.

Манасех Ишиаку откри резултата в 14-тата минута, но само 240 секунди по-късно Лукаш Синкиевич възстанови статуквото.

В 36-тата минута Дуисбург стигна до ново предимство, до голяма степен благодарение на българския си ас.

Майкъл Лами подаде отдясно, където топката попадна в Георгиев, който центрира на далечната греда, където непокрит стоеше Ишиаку, за когото не бе проблем от 6 метра да вкара в опразнената врата.

В 74-тата минута обаче Транкильо Барнета с глава отново доведе мача до равенство.

Срещата отиваше именно към подялба на точките, преди в първата минута на даденото от съдия продължение Благой Георгиев да вкара скъпоценния гол за „зебрите”.

Вкаралият два гола Манасех Ишиаку открадна топката от Симон Ролфес и подаде към българина на границата на наказателното поле. Благо с топовен изстрел донесе успеха за своя тим.

Тази победа може да се окаже скъпоценна за Дуисбург, тъй като 3 кръга преди края „зебрите” се изкачиха на 16-то място, само на 3 точки от спасителната 15-та позиция, където в момента е Арминия Билефелд.