Българският национал Страхил Попов попадна за първи път през този сезон в идеалния отбор на кръга на турската Суперлига, след като има сериозен принос за формата на отбора си Касъмпаша.

Тимът от Истанбул поведе в класирането на турското първенство с четири победи от четири мача, като Страхил Попов е бил титуляр във всеки един от тях.

В последната среща снощи Касъмпаша се наложи с 2:1 над Анкарагюджу, а роденият в Благоевград защитник "беше много активен и в двете фази и неслучайно получи оценка 4 звезди- абсолютна рядкост и за най-елитните чужденци в първенството. Това напълно заслужено го постави в идеалните 11 на 4-ия кръг на поста десен бек", пише изданието www.klasspor.com.tr.

Първата атака във вчерашния мач за домакините беше на Страхил, който центрира перфектно на Трезеге, но аржентинецът не успя да нанесе силен удар. До края на мача поне още четири пъти пробиви на благоевградчанина вещаеха опасност за вратата на Анкарагюджу.

След Касъмпаша с по 9 точки в класирането са Галатасарай и Башакшехир. От днес Попов се присъединява към българския национален отбор, който се подготвя за първите си мачове в турнира Лига на Нациите.

Във втора лига Иван Иванов отново остана на пейката, а Алтай (Измир) завърши 2:2 на собствен терен срещу Аданаспор. След този резултат Алтай е 4-и с 8 точки, на 4 от лидерите Генчлербирлиги и Болуспор./БТА