Българският национал Страхил Попов даде интервю за един от най-тиражните турски вестници "Милиет", в което обяснява амбициите си с отбора на Касъмпаша. Според благоевградчанина, неговият отбор ще се постарае да достигне финала за Купата на Турция и да го спечели, като по този начин си гарантира място в Лига Европа.

Отборът на Касъмпаша е близо до полуфинала, след като в първата четвъртфинална среща се наложи с 2:0 над Ризеспор, а Страхил вкара първия гол в мача.

"Вярвам, че ако стигнем до финала, ще го спечелим, ще вдигнем купата, коментира 27-годишният десен защитник и добавя, че в Касъмпаша се подготвят много сериозно за оставащите мачове до края на сезона.

"Всеки мач е важен за нас, а Купата на Турция е голяма възможност да излезем в Европа. Мисля, че сериозната работа, която правим на тренировките, се вижда в последните мачове. Отборът вече е на 7-о място. Нашата цел е да стигнем в първенството колкото се може по-горно място.

Договорът на Страхил Попов е до края на този сезон, но вече е обсъден новия договор с ръководството.

"Аз мисля, че всичко е наред и не би трябвало да има проблем за моя нов договор. Така че в момента съм концентриран върху изявите си на терена и се старая да давам максимума във всеки мач, казва още бившият футболист на Литекс.

"Ние имаме един от най-добрите отбори в турското първенство. В някои мачове ние го показахме през едно от двете полувремена, но не можахме да покажем постоянство. Сега имаме вече поредни победи. И тези резултати ни изкачиха. Разбира се, когато отборът се изкачва, е едно много по-добро място за нас.

Турската Суперлига предлага добри футболисти не само в големите клубове, но и в доста от по-малките, смята Попов. И това я прави едно от най-силните първенства. Равностойнноста се доказва и от честите изненадващи резултати, които се получават.

"Претендент номер 1 за титлата е Бешикташ. Защото са много организиран и добре балансиран отбор. Иначе всеки от водещите отбори постигна победи срещу някои от противниците си, но загуби от други. Това означава, че е много трудно постоянно да показваш едно ниво. И тези колебания идват от противника, от моментната му форма. Но въпреки това, моят фаворит за титлата си остава Бешикташ, завърши Страхил Попов. /БТА