Българският защитник Страхил Попов игра пълни 90 минути за Касъмпаша, но тимът падна с 2:3 при гостуването си на Бешикташ в последния 34-и кръг на турската Суперлига. 

Мачът имаше значение само за "орлите", които с победата събраха 65 точки и запазиха 3-ото си място, което ги изпраща в плейофите за Шампионска лига. По същото време Трабзонспор победи с 3:2 Ризеспор като гост, но това се оказа недостатъчно.

Преди срещата старши треньорът на Бешикташ Шенол Гюнеш получи плакет за заслуги и за 4-те поредни години, в които води отбора. С тази среща той слага край на периода си и ще се заеме от понеделник с националния отбор на Турция.

В герой за домакините се превърна Гювен Ялчън, който вкара и трите гола, два от тях след подавания на Адем Ляич. Той откри резултата в 10-ата минута, а в 13-ата Харис Хайрадинович изравни. Гювен Ялчън добави нови две попадения за 3:1 в последните пет минути на първото полувреме.

В 21-ата минута пробив и центриране на Страхил Попов завърши с удар на египтянина Трезеге, но вратарят на Бешикташ Лорис Кариус изби в корнер. Касъмпаша все пак успя да намали резултата в 67-ата минута чрез Фоде Койта, но така и не успя да се пребори за точка.

След този резултат отборът на българския национал ще завърши на 14-о място с 39 точки. Галатасарай стана шампион още миналата седмица, след като в директен двубой се наложи над Истанбул Башакшехир. 
В неделя ще стане ясен последният участник в Лига Европа от новия сезон, както и кои два отбора ще придружат Акхисар Беледие при изпадането във Втора дивизия./БТА