Светослав Тодоров е обект на интерес от страна на първодивизионните английски тимове Лестър, Стоук Сити, съобщи мениджърът на Портсмут Хари Реднап.

„Никой не държи на Тодоров повече от мен. Подкрепих го преди години, когато го освиркваха в дебютния му сезон, сега отново му желая доброто, а то е да играе някъде редовно. Като например Лестър или Стоук Сити, които го искат непременно в състава си,” заяви Реднап.

На подобно мнение е и клубният директор Питър Стори, който призна, че „Помпи” дължи много на нападателя, но все още не е взето решение дали да му бъде предложен нов договор.

„На кариерата на Тоди много лошо се отрази двугодишното лечение на контузия. Сега той трябва сам да реши кое е най-добро за него – да остане в Портсмут като резерва или да играе някъде под наем,” коментира Стори.

Стоук Сити в момента се намират на девета позиция в Чемпиъншип на 13 точки след лидера Бирмингам и само на пет от Престън, които се намират на последното място даващо право на участие в плейофите – шестото. Лестър са шестнадесети на девет точки от зоната на изпадащите и без особени претенции и възможности за промоция.