Отборът на Стойчо Младенов ЕНППИ взе трета поредна победа в първенството на Египет. Този път потърпевш бе отборът на военното министерство Ел Ентаг Ел Харби.

ЕНППИ спечели драматично с 3:2, след победен гол на Винсен Ди Фоне в даденото от съдията добавено време. Преди това отборът на българският специалист поведе рано с попадение на голмайстора Ахмед Абдул Захер, но в 53-та минута допусна изравняване. Само минута по-късно ЕНППИ отново бе водещ, а гостите изравниха за втори път няколко минути преди края на редовното време.

Любопитното е, че това е втори пореден успех за Стойчо Младенов постигнат по идентичен начин. В предишният кръг неговият тим надви ФК Уади Дегли с гол в добавеното време, като голмайсторът отново бе същият - Ди Фоне.

Серията от поредни успешни мачове набъбна на три, с което ЕНППИ запази мястото си в тройката на временното класиране. Отборът дели второто място с Ел Шорта, като единствено по-лошата голова разлика е в ущърб на столичани.

Следващият мач на ЕНППИ е чак на 25 декември, но дотогава тимът ще изиграе и мача си за купата на страната срещу Ел Ребат на 9 декември.