Стойчо Младенов направи повторен дебют в шампионата на Саудитска Арабия с новия си тим Ал Итифак. Воденият от него отбор завърши наравно като гост 2:2 в първия кръг от новото първенство. Ал Итифак бе гост на Ал Уехда и с попадение на Ал Шахрани от дузпа поведе още в 6-а минута.

Последва пълен обрат за домакините, които излязаха напред в резултата в 61-а минута, но само десет по-късно дойде и изравнителното попадение. То бе отново от дузпа, а негов автор бе Ал Катани.

Миналият шампионат Ал Итифак завърши на незавидното шесто място и логично шефовете на тима предприеха треньорска рокада и поканиха българския специалист. В същото време той изведе скромния Ал Ахли до бронзовите медали и до участие в следващото издание на Азиатската Шампионска лига. Въпреки това Младенов напусна Ал Ахли, като заяви, че едва ли пак би се върнал на работа в Саудитска Арабия. Доброто предложение от Ал Итифак обаче промени плановете му.

Въпреки добрия старт, бившия треньор на ЦСКА все още не може да използва голяма част от новозакупените си играчи, тъй като те не са уредени с картотеки.

Очаква се в най-скоро време при Младенов да заиграе и бившият нападател на „армейците” Хосе Луис Гарсес.

В Саудитска Арабия предстои още един кръг след седмица, след което започва турнира за купата на принц Фейсал.