Сензационната победа на водения от Стойчо Младенов тим на ЕНППИ над местния гранд Замалек стана повод за масови протести от страна на феновете на фаворита. Двубоят завърши 3:1 за тима на българския наставник.

В Египетската елитна лига обаче, двубоите между столичните тимове се играят винаги на националният стадион. Въпреки, че по програма ЕНППИ бе домакин, на трибуните имаше 70 000 фена на Замалек и само 2-3 хиляди на домакините.

Загубата за обявения за отбор на миналото столетие на цяла Африка тим бе посрещната на нож от феновете, които бурно протестираха както на стадиона, така и извън него дълго след края на мача с което създадоха доста проблеми и на местната полиция.

Причината е, че Замалек, който има общо 30 милиона фена из цял Египет, не е ставал шампион от 2004 година. Амбициите на ръководството бяха тази година най-сетне да бъде преборен другият гранд - Ал Ахли и да бъде завоювана шампионската титла.

Сезонът обаче отново тръгна накриво за Замалек, особено след загубата от скромния тим на Стойчо Младенов. Негов колега от другата страна бе една от местните треньорски легенди Хосам Хасан, водил националният тим на Египет в близо 170 мача.

Целият ден днес спортната общественост в Египет се занимава със загубата на Замалек и бурното недоволство от страна на неговите привърженици.