Българският треньор Станимир Стоилов сподели, че очаква неговият Астана да си осигури класиране в групите на Лига Европа. Макар да спечели шампионската титла през отминалата кампания в Казахстан и да записа паметно участие в Шампионската лига, специалистът сподели, че отборът му се нуждае от качествени попълнения, тъй като доста ключови играчи са си тръгнали.

В момента Астана заема първото място във временното класиране през настоящата кампания, като след 12 кръга има 31 точки в актива си. Тимът на Мъри допусна само едно поражение в първия полусезон и има аванс от 4 точки пред втория Иртиш Павлодар.

След Евро 2016 идва ред за ново участие в квалификациите от Шампионската лига и по този повод българинът е имал доста продължителен разговор с клубните шефове.

„Имахме среща с ръководството. Тя бе рутинна, все пак приключи първия полусезон. Наближава участието в Европа и отварянето на трансферния прозорец. Имаше разговори, които се проточиха по-дълго от очакваното. И за мен беше малко изненадващо колко се продължихме, но по-важното е да върви работата“, каза Стоилов пред обектива на предаването „Гол“ по телевизия Bulgaria On Air.

„Имаме желание да вървим нагоре и напред. Като класиране и място в шампионата нещата изглеждат повече от розови, но аз не нося розови очила. Аз знам, че имаме своите проблеми, напуснаха ни важни играчи. Ако не се подсилим качествено, не ни чака нещо по-добро. Ако успеем да влезем в Лига Европа, ще е отлично постижение. Не ми се ще да говоря, че можем отново да станем шампиони. Ако това се случи, ще е повече от добре“, добави Мъри.