Старши треньорът на Астана Станимир Стоилов разкри причината, поради която през миналия сезон отстрани от отбора си българския футболист Атанас Курдов.

Стоилов сподели пред казахстански вестник, че решението е било взето заради непрофесионално отношение към футбола от страна на Курдов, липса на дисциплина и неспазване на отборните правила.

"Взех това решение не защото така исках, а защото нямах право да взема друго решение. И изобщо не казвам, че те (Курдов и Дамир Кояшевич б.р.) са лоши играчи. Има дисциплина и отборни правила, които не могат да бъдат нарушени. Който не иска да ги следя, няма да играе за отбора", отговори Стоилов.

Стоилов иска да направи от Астана втори БАТЕ Борисов

А конкретно за Курдов, бившият треньор на Левски сподели: "Това беше непрофесионално отношение към футбола. Може да имаш талант колкото Диего Марадона, но ако не се разбираш с отбора, няма да постигнеш успех. Беше трудно да отстраня Курдов. Четох как в България пишат, че българин е отстранил българин. Но най-важното е отборът."

"Играчите знаят, че с мен хитринките не минават. Вече съм минал по пътя, по който те минават. Познавам този път много добре и не могат да ме заблудят. Аз също играх футбол на високо ниво. Никога няма да си затворя очите за всичко. Решенията се взимат тук и сега. Заболяването не минава, ако не бъде напълно излекувано."


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS