Британското издание Daily Mail посвети един от своите материали на Христо Стоичков, като го потърси за мнение по наболели теми, като расизма. Освен това обаче, от таблоида върнаха Камата назад във времето, когато самият той беше селекционер на националния ни отбор. Преди години той влезе в конфликт с тогавашния капитан на тима Стилиян Петров, но по-късно двамата се помириха.

Daily Mail припомня накратко случая, когато лидерът на Селтик тогава, през 2006 година, отказа да играе под ръководството на Христо Стоичков. Двамата обаче изчистиха различията.

„Той не само беше страхотен играч, но той е и страхотен човек”, заяви Стоичков за своя бивш играч.

Носителят на Златната топка игра за първи път в Шотландия едва миналата година, след като Стенли го покани за участие в благотворителен мач за борба с рака.

„Ако Стилиян се обади - идвам. Хареса ми. Винаги обичам да играя пред голяма публика. Глазгоу е страхотен футболен град”, коментира още Камата пред шотландската версия на Daily Mail.

Относно Ромарио, той добави: „Ромарио беше една от най-великите деветки.”

Христо Стоичков засвидетелства за пореден път голямото си уважение и привързаност към Йохан Кройф, който си отиде от този свят: „Той беше най-добрият. Най-добрият треньор. Най-добрият играч. Благодаря му за всичко, никога няма да го забравя.”

Бившият селекционер на България отново се върна към темата за националния тим: „Имахме много добри играчи в миналото. Сега националният е трудно място, но и футболът в България също е трудно място. Там има много добри футболисти. Някога играчите бяха прокарали пътека към големите първенства. Сега това го няма.”

Тази своя оценка той направи, поради факта, че няма български футболист, който да изкарва прехраната си в тим от Топ 5 първенствата в Европа.