Христо Стоичков даде обширно интервю за неаполитанския спортен сайт areanapoli.it.

В него той говори основно за шансовете на Наполи да се пребори с Реал Мадрид в сблъсъците от Шампионска лига, но бе запитан и за някои неща от миналото.

„От полуфинала на Световното в САЩ през 1994 година между България и Италия помня само един френски съдия, който ни ограби. Това е най-лошото, което може да се случи на терена. Не помня нищо друго“, каза Стоичков.

Камата призна, че навремето, през 1992 година, е имало вариант той да облече екипа на Наполи и да замести там Диего Марадона.

„Вярно е, че ме искаха от Наполи, но беше много трудно да напусна Барселона по това време. По-късно, през 1995 година, преминах в Италия, в Парма. Иначе е сигурно, че Наполи ме искаше, но Барса ми поднови контракта след една победа над Атлетико Мадрид и възложи върху мен голяма отговорност.“

За мачовете на Наполи с Реал Стоичков откровено подкрепи неаполитанците: „Форца Наполи, бийте Реал! Ваш фен съм. Реал е нормален отбор. Италианското първенство не е слабо, както казват. Различно е. Но ако Реал играеше в „калчото“, трябваше да се пребори с поне три отбора“, сподели Стоичков.