Българският треньор на Мамелъди Съндаунс Христо Стоичков обвини ръководителите на местната футболна федерация в "очевадна корупция".

Той недоволстваше от решението на шефовете мачът им с Морока Суолоус да се доиграе от 0:2, вместо да започне отначало и в крайна сметка двата отбора завършиха 3:3, което отдалечи бразилците на четири точки от върха два кръга преди края.

След мача Стоичков избухна срещу местната футболна федерация, което най-вероятно ще му донесе сериозна санкция и финансова глоба.

„Тези хора са корумпирани. Това решение беше наистина тъпо, но то вреди на хората. Тези хора никога не са играли футбол и не знаят за какво става въпрос. Ръководителите само развалят футбола в страната. Спортът се развива, но те – не”, заяви след мача бесният Стоичков.

Шефовете на футболната федерация не останаха изобщо доволни от изригването на Камата и побързаха да му отговорят.

„Тирадата на Стоичков е некоректна и езикът, който той употреби е недостоен. Аз мога да гарантирам, че ще опиша всичко в рапорта и ще го дам на главния прокурор Зола Маяву”, коментира един от шефовете на федерацията Кейтил Сием.

„Ще бъдат предприети мерки срещу Стоичков и той ще получи заслужено наказание. Той говори тотално неприемливи неща. Той не показа никакъв респект. Харесвам Стоичков. Той беше фантастичен треньор, той е голям победител и наистина е добър треньор. Не може обаче да позволява емоциите да взимат връх. Стоичков трябва да разбере, че неговата роля е на официално лице. Мога да разбера, ако някой футболист напсува съдията, но той е треньор. Христо Стоичков ще трябва да се яви пред арбитражния съд и ще бъде наказан”, каза още Сием.