Новият старши треньор на Селта Виго Христо Стоичков заяви, че е взел много трудно решението да напусне националния отбор на България, съобщи Reuters.

Вчера Камата напусна поста селекционер на България заедно със своите помощници Димитър Димитров, Красимир Безински и Любомир Шейтанов. Той пое Селта след уволнението на Фернандо Васкес.

„Беше ми трудно да напусна тима на България, но аз много дълго време мислих и се реших на тази стъпка. Обсъдих това с много близки хора и прецених, че за мен ще е много по-добре да се занимавам с испански футбол и играчи, за да се обогатя като специалист”, заяви Стоичков.

„Аз съм млад треньор и осъзнах, че губя много време като национален селекционер, а мога да го използвам, да се развивам”, допълни още бившият селекционер на България.

Селта се намира на в зоната на изпадащите. Отборът е на 18-та позиция с 27 точки на 2 от първия, който е над чертата Леванте, който има актив от 29. Бившият футболист на Барселона трябва да направи чудо, за да спаси отбора от изпадане, но заяви, че е напълно готов за предизвикателството, което го очаква.

„Отборът има качествата, а аз трябва да ги накарам да дадат всичко от себе си в оставащите девет мача до края на сезона. Отборът има минало, въпреки това тимът трябва да забрави всичко до тук и да отвори нова страница”, сподели още новият старши треньор на Селта.

Испанският тим домакинства на Ла Коруня в следващия двубой от Примера дивисион.

„Надявам се стадионът да се напълни и феновете да изпратят всеки един от играчите с усмивка, защото съм убеден, че те ще дадат всичко от себе си”, каза още Стоичков.