Българският наставник на южноафриканския Мамелъди Съндаунс Христо Стоичков иска да знае дали ще получи нов договор от сегашния си отбор.

Камата, който може да получи сурово наказание за това, че нарече местната футболна федерация „корумпирана”, изказа своето леко недоволство, че все още не води преговори за подновяване на своя контракт, който изтича в края на сезона.

Бившата звезда на Барселона заяви: „Аз смятам, че се справих добре, взимайки под внимание предизвикателствата, с които се заех, когато застанах начело на отбора. Истина е, че все още не са ми предложили нов договор и като всеки треньор, аз стискам палци това да стане”.

Местната преса обаче предполага, че бившият национален селекционер на България няма да получи нов контракт. Клубният говорител на Мамелъди Алекс Шакоане пък даде ясно да се разбере, че индивидуалните договори в клуба не стават публично достояние. Той заяви за „Kickoff.com”: „Това е въпрос между клуба и треньора. Не мога да коментирам повече, само ще кажа, че ще седнем с треньора и ще поговорим".