Воденият от Христо Стоичков отбор на Мамелъди Съндаунс завърши наравно 0:0 в домакинския си мач срещу Сантос Кейп Таун и по този начин се отдалечи от мечтата си за титлата в южноафриканското първенство.

Двубоят бе отложен от 19-тия кръг и се игра едва сега. При победа Мамелъди щеше да се изравни по точки с лидера Суперспорт Юнайтед. След това равенство обаче „бразилците” единствено се доближиха на 2 точки от своя конкурент за титлата. До края на шампионата остават три кръга, но за да спечели титлата, Мамелъди ще трябва да се надява на издънка от страна на Суперспорт.

На „Супер Стейдиъм” през първото полувреме изненадващо гостите от Сантос бяха по-добрият отбор на терена, но не можаха да се възползват от преимуществото си и така двата отбора се оттеглиха на почивка при равенство 0:0.

През втората част футболистите на Стоичков се втурнаха в атаки в опит да стигнат до така желаните три точки. Тяхната задача се улесни в 64-та минута, когато току що влезлият Макала бе изгонен с директен червен картон за нарушение срещу Мфела, което беше доста спорно.

Въпреки това обаче Съндаунс не можа да стигна до гол и двубоят завърши при нулево равенство.

В следващия кръг отборът на Стоичков посреща Морока в сряда, като освен задължителни три точки, Мамелъди ще трябва да се надява на издънка на Суперспорт Юнайтед в гостуването на Платинум Старс.