Българският старши треньор на южноафриканския Мамелъди Съндаунс Христо Стоичков обяви, че пред него и футболистите му предстои много тежка работа.

Въпреки слабите игри на своя отбор в предсезонната подготовка Стоичков е убеден, че Мамелъди ще стартира с победа началото на сезона в мача срещу новаците от Мпумаланга Черните Аса.

„Вярвам, че с много работа, дисциплина на терена и добра организация ще постигнем много”, сподели бившият национален селекционер на България.

„За мен е голямо удоволствие и предизвикателство да водя отбор от Южна Африка. Предстои ми много работа с футболистите”, каза още Камата.

„Всеки един месете футболист иска да попадне в състава на ЮАР за световното през 2010 година, което означава, че той трябва да се раздава, да тренира усилено и да впечатлява с изявите си, за да се пребори за своето място”, добави Стоичков.

„Доволен съм от прогреса, който направи отбора през предсезонната подготовка. Истинските тестове пред тима ще започнат с началото на сезона. Ще се запозная с първия ни съперник и вече мислим само за него. Предстои ни труден сезон, но ние сме готови за него и ще се борим и раздаваме във всеки мач”, завърши Христо Стоичков.