Българският треньор Христо Стоичков, който в момента води отбор от Южна Африка, не пропусна да сподели мнението си за предстоящото Световно първенство, което ще се проведе именно в ЮАР.

„Проблемът на Бафана Бафана е, че те са тръгнали да печелят Световното,” смята Стоичков. „Южноафриканският футбол е тактически хаос, но има и добри страни. Футболистите са нешлифовани диаманти, които се нуждаят от обучение. Но да се опитват да спечелят Световното…Това е пълна лудост! За да го сторят, трябва да спрат Бразилия.”

„Тук всички вече се точат, искат да играят срещу Селесао. Но не виждат ли къде е проблемът?! Единственото общо между Южна Африка и Бразилия е екипът. Когато става въпрос за футбол, двете страни са несравними. Не виждам Кака, Роналдиньо или Луиш Фабиано в Южна Африка,” обяснява Стоичков.

Той все пак успокоява домакините, че е сигурен във факта, че ще се получи много добро Световно първенство. Естествено, българският наставник не пропуска да жегне някого в своето изказване, като този път на мушката е новият селекционер на ЮАР Карлос Алберто Парейра.

„Той ме кара да се смея. Да, наистина е световен шампион с Бразилия, но това не значи, че не е трагичен треньор. През 1994 година той имаше играчи като Ромарио, Бебето, с тях всеки щеше да стане световен шампион…Вие, аз, всеки! Той направи всичко после, да изгони Ромарио от футбола. Той наистина е трагедия, и ще ви вземе много пари, за нищо работа,” завършва Христо Стоичков.