Бившият треньор на България и Селта Христо Стоичков бе забелязан този следобед от бдителен репортер на Гонг в района на храм паметника „Свети Александър Невски”.

Според информацията, той е бил вътре и дори е видян да пали свещ. Появата на Стоичков е повече от изненадваща, тъй като той е в България за първи път от доста време насам.

В едно от последните си изказвания за българска медия, екс-наставникът на Селта не обяви симпатии към родината си и намекна, че едва ли често ще си идва, тъй като в чужбина му е далеч по-приятно.

Посещението на Стоичков в „Александър Невски” може и да се тълкува като желание от негова страна да продължи кариерата си във футбола и по този начин да се уповава на допълнителна помощ свише.

В материал на в-к „Нощен Труд” се разказва, как бившият треньор е отвърнал на въпрос на репортер на вестника "Здравей, Ицо! От Нощен Труд съм. Как си, кого търсиш в хотела?" с репликата: „Дреме ми на х.я откъде си! Разкарай се с този фотоапарат”. Според колегите уволненият наскоро от испанската втора дивизия е посетил за кратко Гранд Хотел София, след което се е оправил към популярно столично заведение.