Бившият национален селекционер на България Христо Стоичков заяви, че не си е вършил добре работата в Селта затова по взаимно съгласие е напуснал клуба.

„Никога няма да тръгна срещу Барселона. Аз избрах да играя в този отбор още от малко дете. Това беше мечтата ми. Никога не мога да забравя Барселона”, сподели Камата в специално интервю за каталунския вестник „Sport”.

“Когато президент на БФС стана моят добър приятел Боби Михайлов, той ме покани да стана национален селекционер. Посъветвах се с Лъчо Танев, Мингея и Кройф и те тримата ме насърчиха да приема това ново предизвикателство за мен”, добави Христо.

„Не се класирахме за Световното първенство през 2006 в Германия, защото много съдии ни порязаха. При това видях много лицемерие и завист в хората, което никога няма да забравя и просто реших, че не мога да продължа да работя по този начин”, коментира Ицо.

„Като треньор моята представа за футбола е, че трябва на всяка цена да победиш дори с 1:0, а след това, ако можеш да заиграеш с фантазия и да зарадваш запалянковците”, допълни Стоичков.

„В настоящия отбор на Барселона ми харесва динамиката на Иниеста, Шави, Меси и Самуел Ето’о. За настоящите успехи на каталунците голяма роля изигра Франк Рийкард. Лапорта и Бегиристайн просто избраха точния човек. Миналият сезон се случи нещо невероятно, но това е футболът”, коментира бившият старши треньор на Селта.

„Няма да бързам да ставам треньор на някой отбор. Искам да преосмисля това, което се случи в Селта. Трябва спокойно да прегледам нещата”, каза Камата.

„Ако стана треньор на Барселона и имам на разположение Анри, Роналдиньо, Меси и Ето’о ще направя такава тактика да могат да играят и четиримата”, завърши Христо Стоичков.