Отборът, воден от Христо Стоичков – Селта взе втора победа под ръководството на българския треньор. Днес тимът от Виго се наложи трудно с 2:1 над Бетис и съхрани минимални шансове за оставане в Примера дивисион. От останалите отбори, борещи се да не изпаднат, Атлетик Билбао също взе ценни три точки от Майорка, а Леванте победи драматично Сантандер с 3:2 като гост.

Двубоят на „Балаидос” костваше доста нерви на Стоичков, като момчетата на българския наставник измъкнаха победата в последните секунди от продължението на мача, при това от дузпа. Бетис игра цяло второ полувреме с човек по-малко, след като Капи получи червен картон в края на първите 45 минути. Реферът Веласко Карбайо бе с основен принос за успеха на Селта, като продължи да вдига картони с невероятна скорост и завърши общо с 10 жълти и един червен.

Гостите от Бетис откриха резултата в 29-та минута чрез Робер, а Густаво Лопес изравни четири минути преди почивката. Втората част бе накъсана от много нарушения, едно от които доведе до отсъждане на абсурдна дузпа в полза на Селта. Това се случи буквално в последните секунди на даденото от рефера продължение, за нарушение на вратаря на тима от Севиля – Контрерас срещу Нунес. Байано бе точен от бялата точка и донесе победата за Селта и Стоичков.

Със спечелените три точки Селта остава на предпоследно място с 33 точки, колкото има и Реал Сосиедад на предишната, 16-та позиция. Над чертата са Атлетик Билбао и Бетис с по 27 точки.

До края на първенството в Испания остават два кръга, като сигурен изпадащ към момента е Химнастик.

Всички резултати от деня:

Атлетик Б – Майорка 1:0

Осасуна – Реал С 2:0

Сантандер – Леванте 2:3

Рекреативо Уелва – Еспаньол 0:1

Селта – Бетис 2:1

В момента играят Химнастик – Атлетико Мадрид, по-късно днес е мачът Севиля – Сарагоса.