Повиканият след дълго отсъствие отново в националния тим Илиян Стоянов е на подготовка с японския си тим Хирошима в Анталия. Той се видя с бившите си съотборници от Левски преди мача на сините с Терек. Стоянов бе любезен да отдели внимание и на журналистите.

„Благодарение на Станимир Стоилов отново съм в националния тим на България, категоричен е играчът на Хирошима. Бяха ме забравили, но за мен така е по-добре. Да не се чува как съм, добре ли съм, зле ли съм. Благодарение на Станимир Стоилов отново съм в националния отбор. Благодарен съм и не трябва да го разочаровам.”

Илиян е добре. Преди четири дни са пристигнали от далечна Азия. Тренират всеки ден по два пъти. Играе в контроли през ден.

„Отборът ми не е от Висшата лига на Япония, заяви Стоянов. Преди време имаше класиране на първенствата и японското беше на 23 място в света, а българското на четиридесет и не знам кое място. Значи правете си вие изводи.

Защитникът ще пътува от Анталия за мача на националите с Швейцария. На 10 февруари тренира там, на 11 февруари играе, преспива, че няма самолет за връщане и на 12 февруари се прибира. На 13 февруари с Хирошима се прибира в Япония. Илиян вече е свикнал с пътуването със самолет и не смята, че ще е проблем да идва до Европа за мачовете на националния тим.

„Променил съм се много, категоричен е Стоянов. Не ми ли личи? Станал съм много спокоен и се храня здравословно, затова изглеждам така.”