Новият вратар на Оцелул Галац Стоян Колев, заедно с български си съотборник Живко Желев, ще се изправи утре срещу Левски в среща от турнира за Купата на Кипър.

В първия си двубой румънците победиха с 4:2 Динамо Киев, от който сините загубиха с 0:3 срещата си от надпреварата.

„Победихме с 4:2, играхме доста добре и изтървахме доста положения. Живко игра целия мач, даже отбеляза и гол, аз влязох през второто полувреме. При 2:0 за нас можеше да изтървем мача, но нашият отбор е много по-опитен и с повече воля и желание победихме”, каза Колев.

„Тук всеки мач, всяка тренировка, излизаш във всеки мач и играеш, и тренираш на 100%. Още при идването ни в Кипър Петре Григораш каза, че за него резултатите от мачовете не са важни. Тук сме за да се подготвяме, важно е първенството.”

„Обстановката тук е перфектна, терените са много добри. В България, както и в Румъния, метеорологичните условията не позволяват такава добра подготовка, докато тук всичко е ниво.”

„Малко ми е трудно с езика още, но все пак Живко е тук и ми помага. Трябва колкото се може по-бързо да навляза в сферата на румънския футбол и да науча езика. Вече схващам някои неща, но в началото ми е малко трудно”, добави доскорошният вратар на Локомотив Пловдив Стоян Колев.