Българският нападател Стивън Петков вкара деветия си гол от началото на сезона във второто ниво на Португалия, след като днес осигури победата на тима си Фейрензе с 2:1 като гост на Ещрела Амадора. Петков се разписа в 68-ата минута и така "сините" от Фейрензе имат 47 точки от 26 мача, заемайки 4-ото място. С три повече от тях е Бенфика II, който обаче няма право на промоция. След тях е Шавеш с 44, но утре имат много тежко домакинство на лидера в класирането Каса Пия (Лисабон).

Петков дори не започна като титуляр, а се появи на почивката на мястото на колумбиеца Кервин Варгас при резултат 1:0 за домакините. Те бяха повели с гол на Леандро Типоте в 13-ата минута, но две след началото на второто полувреме Жорже Тейшейра изравни. А същият футболист подаде на българския си колега в 68-ата за 1:2. Реално топката падна перфектно на волето на Петков, който с първия си удар към вратата в мача осигури успеха на своите.

За отбора от Санта Мария де Фейра като титуляр започна бившият футболист на Луедогорец Фабио Ешпиньо, който остана на терена 75 минути. Ешпиньо изработи първия гол за своите в мача.