Капитанът на Ливърпул Стивън Джерард направи обстоен коментар на новите попълнения на тима и сподели очакванията си от тях. Английският полузащитник заяви, че очаква младите футболисти като вратаря Николай Михайлов да „добавят повече възможности и да създадат конкуренция за вече утвърдените играчи”.

Джерард каза: „Харесва ми това, което свършихме през лятото. Взехме Воронин, Торес, Бабел и Бенаюн, които ще работят заедно с футболисти като Лийва, Лита и Николай Михайлов”.

Джерард смята, че по този начин Ливърпул вече е способен да се конкурира с фаворитите за титлата Манчестър Юнайтед и Челси.

„Следях какво правеха и другите отбори на трансферния пазар и всички се подсилиха,” заяви капитанът на Ливърпул. „Но всички те ще ни наблюдават нас и мисля, че можем да ги задминем”.

Джерард не се поколеба да посочи целите на Ливърпул за предстоящия сезон – всички титли и купи. „Целим се във финал в Москва (Шампионска лига), титла във Висшата лига, ФА Къп и Купата на Лигата. Започваме сезона, за да се борим за всички тях,” заяви английският национал.