След като Стилиян Петров и Астън Вила не успяха да се класират за евротурнирите, те могат да получат шанс за участие в Купата на УЕФА като награда за феърплей.

 

Преди последния мач за сезона срещу Блекбърн, Вила е тимът с най-малко получени наказателни картони във Висшата лига. Всяка година след жребии УЕФА награждава отборите проявили най-високо спортсменство с места в Купата на УЕФА.

 

Едно от местата вече получи Швеция, която може да се похвали с най-коректното първенство в Европа. Другите три клуба, които ще се класират, ще бъдат изтеглени измежду отличниците в Англия, Норвегия, Финландия, Дания, Германия, Естония, Уелс, Швейцария, Словакия и Франция. Жребият ще се проведе на 15 май на стадион Хемпдън Парк в Глазгоу, ден преди финала на тазгодишното издание на Купата на УЕФА между Севиля и Осасуна.

 

„Това би било прекрасна награда за всеки” – каза мениджърът на Астън Вила Мартин О’Нийл.

 

Единственият отбор, който има реален шанс измести Астън Вила от върха на феърплей класацията във Висшата лига е Тотнъм. Бербатов и компания обаче са на път да си извоюват директно класиране в Европа.