Българският полузащитник на Астън Вила Стилиян Петров смята, че борбата за място в Голямата четворка в Англия ще продължи до последно, след като неговият тим показа снощи на „Олд Трафърд”, че си е върнал страстта и самочувствието за игра. Вила отстъпи с 2:3 като гост на Манчестър Юнайтед, и вече е на шест точки зад Арсенал, като има и по-лоша голова разлика. За Мартин О`Нийл и компания това е четвърто поредно поражение. Освен това, Вила е на една точка пред Евертън преди срещата между двата тима в неделя.

Петров, въпреки разочарованието си от загубените точки срещу Юнайтед, гледа позитивно на представянето на своя отбор, който бе на път да нанесе тежко поражение на шампиона и изпусна поне хикса в края.

„Отново сме във форма и мисля, че отношението на всички в тима е отлично,” заяви Стилиян, визирайки загубата с 0:5 от Ливърпул преди две седмици. „Играхме добре и не заслужавахме да загубим. Все още имаме шанс за място в четворката. Ще се борим до края.”

„Много хора очакваха, че ще се съвземем от онова 0:5, но надали много са очаквали да го направим по този начин, с подобно представяне,” продължи Стенли. „Манчестър Юнайтед се бори за шампионската титла. Ние се борим за място сред първите четири, но определено бяхме равностойни на тях. Просто ни липсваше малко късмет да вземем нещо от този мач, но ще продължим напред. Работихме толкова усилено през целия сезон, че няма начин да оставим всичко да се изплъзне в последния момент.”

Предимството на Вила е, че Арсенал има срещи с Юнайтед, Челси и Ливърпул. „Арсенал има много труден график. Само преди четири мача ние можехме да излезем на осем точки пред тях. Сега сме на шест точки отзад. Загубихме няколко поредни срещи, но сега Арсенал може да стори същото. Те все още не са играли с Манчестър Юнайтед, Ливърпул и Челси,” коментира Стилиян.

„Трябва да спечелим колкото се може повече от оставащите ни мачове, и след това ще видим какво ще стане. Всичко зависи от нас,” завърши българският капитан.