Българският национал Стилиян Петров потвърди, че в най-скоро време вероятно ще сложи подписа си под нов контракт с Астън Вила.

Играчът, който днес взе участие при победата с 2:0 над Кипър, отново не пожела да говори за родните журналисти, но за сметка на това сподели пред The Birmingham Mail, че ще бъде много щастлив, когато преподпише, но все пак си остави една вратичка отворена – тъй като всичко може да се случи във футбола. Според информациите, идващи от Острова, евентуалният нов контракт на Стенли ще бъде за четири години.

„Срещнаха се миналата седмица и нещата вече са в процес на развитие, така че ще видим какво ще се случи. Винаги съм бил оптимист. Не забравяйте, че аз все пак имам още една година от договора си и всичко може да се случи”, сподели Стилиян Петров.

„Ще бъда щастлив, ако подпиша, но никога не се знае – това е футбол”, сподели още българският национал, който не пропусна да отбележи, че основната дума в случая има и клубът.

„Тук съм, за да върша своята работа. Не мога да кажа, че това е моят последен голям договор, защото има футболисти, които играят до 34-35 години. Ако се грижиш за себе си и си здрав, не се знае колко дълго ще можеш да играеш на високо ниво”, добави Стенли.

„Всеки контракт е важен. Не става дума само за мен. Говоря и за семейството си. Винаги съм бил верен на клуба, в който играя. Ще разговарям с Астън Вила о се надявам, че ще постигнем споразумение”, добави Петров.